Härmapan!

Mathilda är så rolig, här ska bytas blöja och pysslas med oranga kon, lagas mat i kastruller, föna håret med mammas hårfön, kamma sig med mammas borste mm.mm.mm.mm. Många goda skratt och kul att se såklart så fort det går när de små utvecklas. Tur att en lite Brio spis är på intågande så hon kan få kocka lite ifred. Får ju köpa kastruller med till henne såklart.
 
 
 
 
Jobbet i helgen har gått bra. Ledig imorgon, sen jobb 4 dagar på raken. Hade bestämt träff med Nina imorgon men eftersom Mathilda dragit på sig en förkylning till och snorar rätt rejält bestämde jag att vi får hålla oss hemmavid tyvärr. Hoppas vi får in en träff snart!
 
Annars har jag nog inte så mycket att skriva om sen sist. Tänkte bara passa på att höra av mig här när tillfälle ges. Ibland blir det inte så ofta. Är ledig helgen som kommer, då står lussebullsbak och mörk chokladfudgebak på agendan och första glöggen ska intagas på söndag när janne går av. Ser jag redan framemot. =) Givetvis ska adventsstaken och stjärnan upp också.
 
Hej svej!<3

Hyreskontrakt skrivet

Idag skrevs det på. Kl 10 befann vi oss på HFABs kontor i stan. Tapeter valdes med till sovrummen och vardagsrummet. Janne fick smita iväg på möte på jobbet så jag fick förtroendet att välja. Var inte så jätte mycket att välja på när HFAB står för det men tror att de jag hitta blir rätt bra. Blev fondvägg i sovrummen och hel tapet i vardagsrummet. Ljusa tapeter med lite silvrigt mönster. I Mathildas rum blev det en fonvägg i rosa med blommor och resten av väggarna i vitt. Svårt att välja till hennes rum, fanns endast en barntapet och den var inge vidare. Men tror detta kommer bli bra. Dock kommer vi inte få omtapetserat förän någon/några veckor efter att vi flyttat in, så vi får helt enkelt leva med knall blå och knall oranga tapeter ett litet tag.
 
Maten står i ugnen just nu, spenat lasagne. Sen blir det någon film och naturgodis!=) Imorgon jobbar jag kväll, dag på söndag sen går janne på sön-tis.
 
Trevlig helg! Tjingeling!

Influensan har härjat!

Med min kropp. Plötsligt i söndags kväll slog den ner. Ont i kroppen, feber och illamående. Så har legat däckad sen dess. Svettats och frusit om vartannat och käkat paracetamol. Idag är det dock bättre. Ingen feber nu i kväll men är illamående och väldigt slö. Så blir hemma från jobb imorgon med, sen är jag ledig tors-fre och jobb lör-sön vilket jag räknar med. Dock är lillan lite varm nu, hade haft lite feber på dagis men inte påverkad annars ännu. Magsjukan hade börjat där idag så den hoppas vi inte att vi fått med hem:S.
 
Samtalen här hemma handlar mycket om den nya lägenheten, ska bli så skönt med ett rum till!! Nytt köksbord är det första vi måste köpa. Dock är vi oense om vilket. Det billigaste och rubustaste på IKEA tycker mannen. Ett vitt, runt tycker kvinnan. Prisklassen? Skiljer 2500kr ca. Antingen blir det till att spara ihop till det ena eller något liknande eller så får det bli karlns val. Vi får se vem som får sin vilja igenom. Inget fel på det janne tycker men hade varit kul med något lite annorlunda och i vitt. För mkt vitt tycker ju janne, men det är fint. Matsalsbordet är ju i ek.... Håller utkik på blocket med, kan finnas fynd!
 
 
Har även pratat lite om sommaren. Janne ska iväg på cykelsemester med Micke i 10 dagar. Får se vad jag ska hitta på med lilltjejen då. Ska nog ta 4 veckors ledigt i sommar bara för att jag äntligen kan=D. Sen funderar vi på en resa i höst/vinter nästa år. Från början tänkte jag på någon storstadsweekend i vår men vi får se vad saker och ting kommer kosta till lägenheten först. Bäst att komma iordning där. Köpa lite pö om pö.
 
Happ, M har somnat och jag ska koka lite mannagrynsgröt (som jag levt på nu och soppa.) och honungsvatten och kolla om det finns nått på tv. Är väl brott och straff idag med GW? Janne är på jobb.
 
Ha det bra alla där ute! Hoppas ni slipper influensan!!
 
KRAM
 
 

Kollar in nya möbler

Till Mathildas rum ska något liknande inhandlas=)
 
 
 
Och till vardagsrummet som får köpas lite då och då.
 
 
Sovrummet;
 
 
Drömma kan man alltid. Sen får det bli verklighet lite i taget. Hemnes serien från IKEA älskar jag. Men smakar det så kostar det....

Wiiiho!

Idag fick jag fast jobb på intensiven, check. Och vi fick 3 rummaren som vi ville ha, check. En mycket bra dag. En av de bättre faktiskt=) Ska jobba 85% fortfarande fram tills nästa schema period som är i februari sen går jag över till 100% rotation. Vilket innebär både dag, kväll och natt tjänst. Med en heltid på 34 timmar i veckan. Så det är bara 2 timmar mer i veckan än jag har nu på 85% på dag/kväll tjänst. Ska testa det, skulle det blir för mycket har jag rätt att gå ner några procent. Men lönemässigt behöver vi att jag jobbar heltid egentligen. Nu när vi ska flytta i Januari och så. Ska bli så kul att få inreda Mathildas alldeles egna rum=) Vi ska få välja helt nya tapeter i alla rum. Golvet i kök och hall var nyrenoverat och skåpluckorna i köket nya. Kaklet med.
 
Idag efter jobbet blev det ett spinningspass. Var faktiskt riktigt jobbigt idag, benen var så tunga men jag kämpade mig igenom passet och blev helt slut och svettig så fick nog ut rätt bra av det hela ändå.
 
Nu ska jag kolla på Revenge! Janne badar lillan. Nu är vi lediga fre-sön tillsammans. Egentligen skulle vi till sthlm idag till söndag och besöka vänner. Men pga bilen får det besöket bokas om tills efter jul/nyår. Ska kolla upp felet på bilen i helgen, kanske lämna den till verkstad så det får åtgärdas snart. Behöver bilen! Tråkiga pengar bara...
 
Imorgon kväll ska vi till Jenny, Joan och Simon. Ska bli trevligt, ett tag sen vi sågs alla. Jenny var här med Simon och umgicks med mig och M i måndags. Vi åt soppa, pannkakor och gick en långpromenad.
 
Trevlig helg på er alla därute! KRAM

Nu var det ett tag sen sist!

Det går ett tag mellan gångerna nu. Jag har jobbat en del, förra helgen jobbade jag. Denna jobbar janne. Så himla trist att man jobbar om varandra. I måndags fick vi dock hem vår bil. Äntligen. Den får stå på parkeringen tills vi tar oss råd och fixar den. I tisdags var jag och Mathilda hos Malin på brunch. Mycket gott och trevligt
sällskap =) Gick på stan en stund efteråt också. Jag köpte en tröja till Mathilda på cubus, vitt te på köpmansgården och nya tesilar.
 
 
 
 
Ons-fre jobbade jag, tränade styrka i torsdags också. I onsdags var vi föresten hos ortopeden som konstaterade att det blir operation för Mathilda, förhoppningsvis innan jul. Hennes sena på höger fot har blivit förkortad så de ska gå in och förlänga den. Så hon kan springa ikapp med de andra barnen på dagis. Ett vanligt problem tydligen bland barn och operationen går fort och är ett litet ingrepp. Men usch kommer ju bli gråtfärdig när det är dags, men samtidigt glad för henne att det kommer ordna sig.
 
Igår åt jag och Mathilda jordgubbar och mango och hade lite fredagsmys. Dock hade loppan svårt att komma till ro sen under natten och vaknade och grät hysteriskt. Hon har ju haft problem med förstoppning sen hon började dagis och magen var hård och utspänd. Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte vi skulle åka till akuten så hon fick hjälp. Så det var bara till att boka taxi och åka dit kl 24 på natten. Janne tog sig dit från jobbet och mötte upp oss. Kom in direkt för var inget folk där som tur var. De undersökte henne och gav henne microlax och 15min senare var hon en gladare tjej!! Stackars liten, blev så ledsen själv när hon inte mår bra. Vi tog bussen hem sen (gick från stan vid 02, buss härifrån gick ingen efter 23.) Somnade vid 03. Så gick upp först 12 idag. Och nu har hon blivit förkyld med Mathildis. Men hon är pigg och glad ändå. Skönt det.
 
 
 
Idag var jag nere vid apoteket vid Söndrum för att hämta ut receptet på Forlax som hon ska äta nu i 3 veckor. Men de hade inte det i lager så fick cykla till Flygstaden senare när janne vilat klart. (ska jobba inatt.). Så imorgon börjar vi med det. Hoppas det går bra och att hon tar det! Får blanda i gröten eller vällingen kanske.
 
Jag har unnat mig sushi till middag, janne ska äta pizza på jobbet. Och snart när jag duschat väntar te och naturgodis. Mums! Ledig tom onsdag nu. Härligt! Och nästa vecka får jag även reda på om jag får fortsatt på IVA eller hur det blir.
 
Imorgon blir det spinning på eftermiddagen sen ska vi titta på en 3:a här ute som vi anmält intresse på. Behövs ju större om man säger så;).
 
Hej svej!
Gosfia i sängen och en ny lampa som köptes för ett litet tag sen!
 

Oskarströmarna och jobb

I tisdags eftermiddag tog vi oss på bussen mot stan, gjorde lite ärenden sen åkte vi med buss till Oskarström för att besöka fina Nina&Mathias i deras fina hus. Vi blev bjudna på super god mat och efterätt. Var en mycket mysig kväll. Mathilda och deras hund Nova trivdes ihop=). Dock skulle de flesta av oss upp tidigt på onsdag så blev inte en allt för sen buss hem. Tack för en fin kväll
 
 
 
 
 
Annars har veckan bestått av jobb för mig och även janne. Janne jobbade från morgon till kväll för försvaret i onsdags som han tycker är så kul. Mathilda har varit en hel dag på dagis vilket inte hör till vanligheterna, men kul för henne. Dock var hon så trött så hon somnade 19.30 i onsdags kväll;) I går 20. Hoppas det håller i sig;)
 
Janne var ute med jobbet igår, jag och lillan tog det lugnt och jag fick se revenge i fred kl 21 då busan somnat. Somnade själv därefter, blir så när man mest jobbar dagpass. Skönt ändå. Om en stund ska jag sätta mig på cykeln mot actic för ett spinningspass kl 12. Är ledig idag så skönt att ha det gjort. Jobb sen imorgon kväll, söndag och måndag dag. Får se vad vi ska äta för gott ikväll. Kanske blir det en film med.
 
Trevlig helg!! KRAM

RSS 2.0