Fina presenter från USA vännerna

som är åter hemma i sverige igen=) Linda och Joel alltså. Kom inom igår och hämtade Skalina. Fick lite presenter då också. Så snälla=) Har saknat er<3


Tre dagar i Karlskrona


Vistelse i Malmö

Igår styrde vi fiestan ner till Malmö, jag skulle fixa håret hos Mollan. Tog oss nästan 3h att komma ner!! Blåste som bara den och regnade under stora delar. Men väl nere i skåne sken solen så fint. Fick i satt nya extensions, blev klippt och så la hon i en toning i håret så det blev lite mer guldigt igen som sist. Nu finns ändå ingen risk för någon sol som kommer bleka i detta skit vädret. Köpte även med mig nytt schampoo och balsam från REF. Hoppas det är bra. Gillar annars Redken himla mkt men alltid kul att testa annat så vet man.



 

Imorgon beger vi oss till Blekinge över ett par dagar. Trist att jag blivit råförkyld bara och att det är värsta stormen ute men hoppas det blir bra ändå=)

Nä nu ska jag krypa ner i sängen igen och vila. Läsa ut min bok tror jag; Mari Ljungstedt - Den farliga leken. Mycket bra.

Hoppas ni andra mår bra! KRAM

Lite om Växjö

Glömt skriva om vår roadtrip dit i går! Var en besvikelse. Tråkig stad, ingen bra stans att äta, inget uteställe, nä inget kul alls! Nä absolut inget för oss. Så dit kommer vi inte flytta iallafall så ni vet. =)


En söndag som denna

har bestått av ett besök på Eurostop, jysk och onoff med sambon. Sen åkte vi hem, åt middag. Vilade lite. Läste. Sen körde jag till galgberget och sprang 9km! Ja, jag klarade det! Inte klokt. 5+4 sprang jag. Å en på jobbet sa i veckan att klarar du 5:an som är så kuperad klarar du en mil under tjejmilen. Hoppas hon har rätt=) Sprang på sammanlagt 54min. Ingen racertid men tog mig igenom och det är huvudsaken. Kommer jogga i lugn takt den 5/9 för att orka. 1h räknar jag med att det kommer ta för mig.

Såg på fb att min barndomskompis Terése och hennes Henrik kommit hem från BB nu med deras tös.=) En Amanda blev det. Älskar verkligen det namnet, varit mitt favorit namn ett bra tag ifall man skulle få en tös någon gång. Så sött....

Nä nu ska jag hoppa in i duschen. Janne hade varit snäll och lagat ugnspannkaka åt oss lagom tills jag kom hem från min löpartur! Kommer nog sova gott i natt I hope;)
Imorgon blir det lunch på stan med Malin & Anna.

Tjingeling!




Ey, yo!


Present från chefen

Glömt lägga ut bild. Alla vi vikarier fick varsin söt present av vår chef under onsdagsmötet i veckan som tack för en bra sommar=)




En termosmugg! Kommer säkert till användning.

Ledighet!

Då har jag arbetat min sista arbetsdag på mitt sommarvik! Å nu väntar mina 2 veckors ledighet som jag längtat efter=) Det ska njutas massor. Ingen stress, bara göra vad jag vill. Synd bara man inte får betald semester;) men den tiden kommer väl för mig också förr eller senare. På torsdag drar vi iallafall 3 dagar till Blekinge. Ska bli kul. Aldrig varit där. Sen veckan efter blir det några dagar upp till sthlm till Heidi, micke och tjejmilen. (hur det nu ska gå).

Imorgon ska vi nog ta oss en tur till Växjö och kolla runt lite. Å på söndag ska jag försöka mig på 9km uppe på berget. Vi får se hur det går. Känner mig lite urform för tillfället, var jobbigt att springa igår när jag och Hanna sprang. Vi tog bara 4km rundan men var helt slut. Visserligen varit mkt på jobb men ändå.

Nä nu är vår mat klar så nu ska det ätas, sen kanske vi tar oss en promenad till Hemmakväll om det inte finns nått bra på tv.

Trevlig helg på er! KRAM

Grattis till Terese & Henrik!

Som i fm kl 10.10 fick sin lilla tös! Skönt att höra att allt gått bra, längtar tills man får se det lilla livet=) Stor kram till er!!!!




Nyköpt tränings t-shirt

Glömde skriva det igår. Var medlemskväll på gymmet så man fick 15% rabatt på alla Nike kläder. Så köpte faktiskt en t-shirt som jag tittat på ett tag. Jätte skön och med dry fit. Vill ha lite mer nytt men får bli lite då och då. Kostar ju lite tyvärr om man ska ha bra grejjor.



Jobb ikväll, morgon bitti och fredag dag. Seeeen semester=D Ska jobba med Hanna två dagar nu. Då kommer tiden gå fort! Cheers!

Regnig dag

är så trött på detta vädret nu!! Varje gång jag är ledig så är det sånt piss väder:( Suck. Hade tänkt ge mig ut på en 9km tur idag men tog ett spinningspass istället. Går inte att springa i ösregn. Men var skönt som omväxlingsskull, börjar bli lite trött på att jogga nu:P Får testa rundan på lördag istället när jag är ledig. Sen ska jag springa 5km med Hanna på torsdag efter jobbet. Måste ju hålla ångan uppe, nu är det inte långt kvar tills tjejmilen!! Men sen efteråt blir det nog jogging varvat med pass på gymmet. Har öppnat ett nytt gym ute vid flygstaden där de har massa spännande pass som; Balance Kettlebells som jag hört mkt om från USA många kändisar som tränar, Indoor Striding, Functional Fitness mm. Låter spännande! Finns inte så många pass att välja på på Sats och börjar tröttna lite på stället har trots allt varit medlem där i 4år! Så nu är jag sugen på något nytt. Så janne och jag har pratat om att kanske börja där ihop i höst om det inte blir så att vi kommer härifrån just nu. =) Söker jobb lite överallt och håller ögonen öppna men vi får se hur det går. Men kommer vi bli kvar i Halmstad ett tag till måste vi flytta till något större det är en sak som är säker!

Gjorde föresten väldigt goda fiskbiffar till middag idag. Fick tips av en arbetskompis för ett tag sen. Super smaskiga blev dom!

Jag tog;

1 torsk block (tinat)
2 tinade laxfiléer
2msk dijon senap
Citronpeppar
Salt
Gräslök
Dill

Hacka fisken i små bitar. Blanda allt i en bunke. Forma till biffar och stek några minuter på varje sida. Severa med kokt potatis och någon god sås på tex turkiskyoghurt/creme fraishe och persillade krydda.




A free day!

Skönt. Efter denna tuffa helg på jobbet är jag faktiskt värd två dagars ledigt nu=) Sov till 11 idag sååå skönt. Ska äta lite sen frukost nu snart beståendes av kokt ägg, rostad macka och yoghurt med müsli. Sen ska jag ta mig in till stan och banken. Måste fixa en ny internet dosa så jag kommer in på min bank sida. Den jag har är helt död:S å hittade tågbiljetter till sthlm i september som vi vill ha. Billigare än flyg för en gångsskull. Hoppas de finns kvar sen...

Ska inom sats på vägen hem och köra lite styrka + kondtion och kanske sola lite efteråt. Sen har dagen inte så mycket mer att erbjuda för mig! Funderar på att tvätta ikväll, kan behövas!

Ha en bra dag! Här regnar det som vanligt när man är ledig...

KRAM

Grattis till Nina fina som blir 25år idag=D Hurra Hurra Hurra!



Full rulle

på jobb. Både igår kväll och idag. Inte suttit mycket inte. Magen har krånglat sen igår med, inte kul! Känns lite som maginfluensa symtom men ändå inte för är inte så dålig... suck. Hoppas det släpper snart, beror säkert på stress!

Just nu håller jag på att laga mat, ris och tonfisksås, lite milt för min lilla mage. Janne sitter och tittar på tv; Pippi Långstrump. Kommentarer som hörs bortifrån soffan är; "- Vilken egoist hon är den där Pippi långstrump! Titta! Hon åker bara på flotten medans de andra får ro!" "Men, hon tror hon ska ha rätt hela tiden!" "De andra ungarna hade inte råd med godis så ger hon tanten i affären en guldpeng och bara går sin väg utan att ge till dom! Bortskämd snorunge". "Hon bara hittar på saker och lurar andra, som det här med spunk!" "Vilka fula tänder hon har!" Haha sitter här och småskrattar!=D Tror inte våra framtida barn kommer få titta på Pippi....

Har inte tänkt på det men hon är nog en liten egoist:P

Trevlig helg på er!

Besök och utflykt

Igår kom (som jag skrivit om) pappa hit på besök. Vi tog vår lilla pärla in till stan och avnjöt en mycket delikat middag på Fridolfs. Dock var det inga stora portioner. Men för mig var det lagom=) Körde hem sen, drack lite Bailey's och janne och pappa öl. Jag somnade ifrån dem vid halv ett, de la sig en timme senare. Vaknade idag efter 10, gick upp och bakade scones till frukost och kokte ägg. Mums! Vi satte oss ute sen och åt. Strålande sol! Så vi bestämde när pappa åkt hem igen att packa picknick korgen med sushi och dra till Båstad. Dock blev det grått och mulet såklart när vi kom fram men blev en liten utflykt iallafall. Kollade vid Hovs Hallar också och sen tog vi en god fika på ett café i stan som heter Knut Jöns! (haha). Åt en jätte god tårtbit som smakade som vaniljhjärta, samma konsistens med. Janne tog ett wienerbröd. När vi sen kom hem bytte vi om och styrde färden mot Östra stranden och gick en sväng i duggregnet. Skönt att ha gjort något annat under dagen än vardagsysslor=)

Imorgon ska jag jobba igen och över helgen. Räknar neråt nu!


Mus i vårt hus har hittats!

och är ute i frihet igen!



Mus i vårt hus

Igår blev jag hemma från jobbet, vaknade med huvudvärk, illamående och hög puls. Vet inte vad det berodde på.... sov mest hela dagen. Men mådde bättre sen mot kvällen. Passade på att tvätta då med. Föresten så när jag gick upp på toa på morgonen såg jag något svepa förbi i hallen. Hjälp, en bauta spindel tänkte jag först. Eller kan det ha varit en mus?! Hämtade ficklampan och japp där satt självaste mini mus i hörnet. Väckte janne och vi påbörjade operation jaga mus. Tyvärr smet den för oss tillsist, de är snabba de små rackarna. Antingen har han smitit ut då vi hade balkongdörren öppen eller så finns han kvar här någonstans fortfarande. Men vi kan inte hitta honom..... Konstigt att Zorro inte märkt den.

I dag och imorgon är jag ledig. Var ute och joggade på berget i fm med Natalie och Carro, och nu ska det fixas lite här hemma inför pappas besök. Han kommer upp vid 17 tiden och stannar tills i morgon. Vi tänkte åka in till stan och äta lite på Fridolfs. Har aldrig varit där men vi har rabatt där i vårt njuta häfte. Och de har gott ryckte om sig.

Trött på detta regnvädret, hoppas dock på finare väder under vår semester=) Den är snart!! 6 arbetspass kvar.


Cheers!




Zorro hjälper matte med tvätten!

ER? Almost.

Idag var en riktigt jobbig dag på jobbet faktiskt! Fullt ös, speciellt efter lunch tid. Kändes som man befann sig på akuten och att man inte räckte till. Allt bara hände!! Helt slut när jag kom hem, sov i nästan 2h! Not good. Ska ju upp imorgon bitti igen:S

Annars är allt bara bra här, nedräkningen har börjat här på CKV inför vår lilla semester!<3

Nu ska jag slänga in lite disk i maskinen sen ta mig en cykeltur till Maxi och handla lite. Mannen går på sitt jobb ikväll och då kopplar han bort hushålls görat, redan ett dygn innan :P.

Tjingeling!



Obehagligt!

Fick reda på när jag kom hem från träningen ikväll att jannes kompis uppe i Sundsvall drabbats av en hjärnblödning i veckan och blivit halvsideförlamad, sitter i rullstol, kan inte prata, knappt se... fruktansvärt! Ibland undrar man om det finns någon rättvisa i denna värld som vi lever i!? 34 år gammal....Hans pappa gick bort för inte så länge sen också....




Shoppingen


Te; citron och yoghurt
Tröja; från Gina Tricot
Godis och nötter; från en stor butik som heter Pistachia

En Helsingborgstripp!

Kl 10 idag tog vi bussen, jag och Malin ner till älskade skåne och Helsingborg! Tanken var shopping och god mat. Blev mest massa mat haha. Men var en mysigt dag med en del skratt! Trötta som attans var vi båda två. Men vi vet ej varför=) Missade tåget hem vid 16 precis så gick inte nästa förän 2h senare!!! Dåligt. Så vi satte oss och solade lite vid hamnen och tog en fika.

Lite bilder nedan från vår lilla utflykt.


Jesus revelation

Träffade Linda J idag och åt lunch på Sandy´s. Vi använde en kupong i vårt njuta häfte så vi fick det för halva priset. Var mycket trevligt att ses! Haha såg en Jesus ängel som for förbi i stan ett par gånger på hjul och delade ut broschyrer. Skumt. Gick lite i affärer efteråt och tittade på torget där de hade holländsk marknad, men köpte dock inget där. Men blev lite kaffe till min habib från som är sjuk:S från lilla kvarn.



Dagens middag nyss blev grekisk sallad med baguette bröd och färska hallon och blåbär till efterätt! Yummie.



Blir nog en tur upp till berget om ett par timmar och springa en tur! Bye bye solong!

Scones och tvätt!

Vaknade vid 10 idag av att någon förbaskad telefonförsäljare ringde sitt dagliga samtal! Är så trött på dem. De bryr sig inte heller att vi är med i nix. Suck. Men var ändå dags att gå upp. Bakade kardemumma scones till frukost. Blev väldigt goda, lite för söta dock så nästa gång ska jag ta halva mängden av sockret istället. (recept nedan.)

6 små scones
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • 25 g smör
  • ½ dl råsocker
  • 1 ägg
  • ½- 3/4 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft).
  2. Blanda mjölen, bakpulver och kardemumma i en bunke. Smula ner smöret och arbeta in det i mjölet. Tillsätt sockret.
  3. Vispa upp ägget i ett decilitermått och tillsätt mjölk så att det når upp till 1 dl. Häll i omgångar ner äggblandningen i mjölblandningen. Rör med en slickepott och sedan med händerna så att det blir en mjuk och slät deg.
  4. Dela degen i åtta bitar och rulla de till bollar. Lägg ev. bollarna i bull-/muffinsformar av papper.
  5. Sätt formarna på en bakplåt och kör in i mitten av ugnen. Grädda i ca 10 min.
  6. Ta ut och servera med smör och t.ex. marmelad, ost eller vad man själv vill ha.

    Recept från Mollys hälsoblogg

Annars hålls det på och tvättas i detta hushåll idag igen. Man kan tro att vi är ett stort släkte som bor här med all tvätt och disk. Men nädå, här bor bara tre stycken och den ena är en katt som inte gör så mycket ifrån sig mer än lite damm här och var. Hustomtar som lever rövare här på natten kanske?!

Idag annars ska jag antingen träna lite styrka eller ta mig upp till berget och springa. Men får nog bli i kväll. Längtar tills vi ska ha semester!!! Tre veckor kvar. Då ska jag ha 2 veckor, janne 4. (Jag får dock ingen betald men det gör inget, måste få vara lite ledig.) Bokade stuga i Karlskrona i Blekinge igår, så dit ska vi i tre dagar. Ska bli sååå mysigt=)


Road trip med fiestan

Vår första lilla road trip med vår lille bil gjorde vi idag! Blev inte växjö utan bestämde oss för att köra till Falkenberg och Fynda outlet istället. Dock fanns det inte så mycket där, dyra möbler och skabbiga butiker. Men köpte ett nagellack där och en gel som fixerar ögonbrynen. Janne kom med idéen att vi skulle köra till Ge-kås istället (är ju inte långt därifrån) så det gjorde vi. Åt lunch på stantons sen tog vi oss en 2h tur inne på Ge-kås. Jag köpte mest underkläder, en necessär till mig och en till janne och hand och fotcreme. Janne köpte ett snyggt regnställ, underkläder och arbetsbyxor. Så vi shoppade inte ihjäl oss men blev lite pengar ändå. Givetvis köpte vi disktrasor och bakplåtspapper med haha. Får handla mer efter sommaren när vi ska dit på en tripp med Ninis och Martin. Då ska jag köpa nytt regnställ med och en jacka bl.a. Tog en liten fika utanför innan vi styrde vägen hemåt igen=) Hade kanon fint väder hela dagen så var en lyckad tripp. Föresten så hade de filminspelning på Ge-kås nu när vi var där, så ser ni oss i tv i höst bli inte förvånade;)



Nu ska vi nog ta å äta lite sen kanske vi ska ut på en kvällspromenix. Är ledig nu tills på torsdag! Rena lyxen;) På onsdag ska jag träffa Linda J i stan för lunch. Ska bli mycket trevligt.

Tänker på Heidi, Hanna, Jonna & co som är i en stuga nu vid Hjo och gottar sig. Hade vi bara haft semester så hade vi också hänkat på. Mysigt.

Cheers for now!

RSS 2.0