Påskligt besök

I onsdags kväll kom Hanna, Björn och Thilde på besök från Norge. Jag jobbade torsdag kväll och fredag dag, lite trist men går inte att få ledigt på jobbet just nu. Blev ju storhelg i fredags med så gör lite gott i kassan. Janne gick av i torsdags så de sysselsatte sig själv här hemma=). I fredags slutade jag innan 15, hem och hjälpa till att fixa påskmaten som janne satt Hanna&Björn i arbete med. (stackars gäster). Sen kom Lina, Andrée, pappa och Mona vid 17 tiden. Vi åt så vi blev proppmäta allihopa, även chokladtårta till efterätt. Men gott var det! Tårtan blev jag dock lite besviken på. Den var god, men inte himmelsk. Brownie fudge cheescake. Receptet finns här. Gillar mer mastig choklad, med 70%ig choklad i. Men alltid kul att prova något nytt. Påskharen kom även på besök till de små två gånger under fredagen. Igår åkte jag och Hannanas till Gekås efter frukost. Lagom med folk och vi gjorde en del fynd. Är nöjda båda två, köpte inte något "onödigt" och slösade utan valde med omsorg. Barnen och männen verkade nöjda med. Mathilda blev super glad över sin nya vårjacka (vind och vattentät) och sin nya baseball jacka. Hon skulle sova i den så så blev fallet;). Gick inte att ta av. Köpte även 64 pack kritor till henne för 12 kr(!) vattenfärg, nytt block, en potta så nu äntligen blir det potträning om damen visar intresse. Hon fattade direkt iallafall vad man gör där för satte sig på den och låtsades krysta. Toka! Köpte en nu necessär till mig, en ny väska då min andra används på jobb, söta glasunderlägg i trä, strumpor, underkläder, halsband till Zorro, överdragbyxor till lillan, pjamasar, bokstavstavla... ja var nog det. Blir en tur dit nästa månad med för presenter till M som fyller år. På kvällen när vi kom hem åt vi pizza och kollade på film; Django unchained. Bra faktiskt, lite väl mycket "splatter" men lite komisk och spännande. Får 3/5 av mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mathilda fick fina presenter från Norge med, kaffekokare, kläder, pussel, doktorsset. Och en trehjuling. (av sin farmor&farfar). Jag fick med presenter=) ansiktsrengöring, ansiktskräm, te, plånbok och armband. Vi fick fina tårtbestick i inflyttningspresent av Jonna&Michael och fina blommor av Hanna&Björn.
 
Nu ska herrskapet snart bege sig vidare hemåt. Varit trevliga dagar! Janne jobbar i natt men jag är ledig till på tisdag, idag blir det träning och imorgon ska jag och Mathilda ut om vädret är fint och hitta på nått. Får se vad. Ska till lekparken nu snart också, solen skiner så fint.
 
Forsatt Glad Påsk på er!

Bondgårdstur!

  
  
 
 
Igår blev bion inställd för att Malin blev sjuk, idag blev spadagen inställd för Nina blev sjuk. Inga bra tider nu alltså:(. Så vi tog oss ut en tur till stadsbondgården istället för att titta på lite djur och avslutade med en fika på Espressohouse. (Gutefåren längst upp heter Gammelmor och bäbä.) Vi är verkligen en matglad&sovglad familj. Tog en "powernap" när vi kom hem alla tre på 2 timmar. Hehe så vi har verkligen utnyttjat vår lediga dag. :) Imorgon går jag på natt 1 av 2. Sen på måndag kör vi till Mollan i Malmö och fixar håren.
 
Nä dags för en kvällspromenad för denna mamman, sen börjar Revenge igen för säsongen klockan 21!! Finally!:D
 
Tjingeling
 
Ny taklampa till vardagsrummet kom på posten igår.

Lillasysters 25års kalas!

I fredags jobbade jag ett extra pass, och på lördag körde jag och lillan ner till Helsingborg på 25 års kalas/fest för kära syster. Mycket folk och Mathilda blev lite blyg och ville vara med mamma hela tiden. Men det gick bra annars. God smörgåstårta och cupcakes bjöds det på. Blev ett och annat glas vin. Mathilda somnade innan 21 och sov gott trots hög musik och glada skratt. Vi sov över till igår (söndag). Fick dock ingen sedvanlig sovmorgon utan M vaknade 5(!!) på morgonen och var pigg och glad som en lärka! Busade med katten Tindra och tjoade och tjimmade. Jag var heeelt slut! Så la mig och sov sen vid 11.30 när Lina&André var uppe också och vi fått henne till att somna tillsslut! Trött var hon men ville inte sova. 3h sov hon sen, jag i 2. Så var en riktig slappedag igår. Körde sen hem under sen em, janne var uppe och vi lagade tacos och sen kollade vi på film när Mathilda somnat. Såg en thriller; "Tower block 31". Läskig. Sov till 10.30 idag hela familjen sen stack jag och tränade, är fortfarande snuvig men varit förkyld nu i 2 veckor så nä nu fick det bli lite träning. Känner mig bra så men snuvan vill inte ge sig. Tränade dock lugnt,lite lätt styra och promenad på bandet.
 
 
 
Ikväll går jag på natt 1 av 2. På onsdag blir det bio med Malin, på torsdag kommer Ninis och passar lillan då jag och janne äntligen ska gå på spa=). Fick ju presentkort av Janne när jag blev 25, men har inte kommit oss för att gå. Blev gravid och mådde sisådär, sen kom Mathildis, och sen har vi bara glömt bort. Men nu så. Ska bli gött. Sen jobbar jag natt fre-sön med.
 
Över påsk kommer Hanna, Björn och Thilde på besök. Ser vi framemot=).
 
KRAM
 
Present från Lina&André. Presentkort på Väla och mangote.
 

Mathilda dagen

Måste ju firas=) Paket och fika blev det när jag kom hem från jobb. Glad blev hon.<3
 
Vår nya soffa som vi stor-trivs med! Lagom storlek och skönt att sitta i=) Mathilda hade redan hittat sitt hörn innan jag hann hem igår;).
Blev inget vitrinskåp igår, snövädret ville jag inte köra i så vi bestämde för att avstå. Kanske blir det på Ikea framöver iallafall, vi får se. Om inget annat dyker upp. Längtar tills allt är iordning här hemma.
 
Blir ett extra pass imorgon på Iva. Kväll dock så blir sovmorgon. Skönt det då varken jag eller Mathilda gillar att kliva upp i gryningen för att gå till dagis/jobb.
 
KRAM

Blocket is da shit!

La ut vår bäddsoffa på blocket igår, fick 5 svar rätt snabbt, ett par var här idag och hämtade den och gav oss 800kr! Nice=) Så imorgon tar vi forden till Onsala utanför Kungsbacka och köper ett vitrinskåp vi hittat på blocket med för 600kr. Hoppas det är fint bara. Svårt att se helt på bild. Så då går vi +- 0 kan man säga då vi nästan inte trodde någon skulle köpa soffan. Imorgon fm när jag är på jobbet kommer de med vår nya soffa som vi beställde i Januari. Så ska vi nog börja få lite mer iordning här hemma:D. Sovrummen kvar å fixa lite i bara sen.
 
Nä nu ska jag ta å betygsätta mig själv inför lönesamtalet imorgon bitti. Himla komplicerat med meningar som; "Informera, stödja och stimulera patientens förmåga till egenvård för att bevara patientens psykiska, fysiska och sociala välbefinnande både inom intensivvård och postoperativ vård."
 
Så ska man sätta poäng på sig själv (enligt skalan nedan) på 18 st meningar om yresskicklighet, bemötande,handlingsförmåga och utvecklande. Wish me luck!
 
1p Godkänd
2p Bra, är på rätt väg mot kunnig
3p Kunning
5p Kunnig, påväg mot kompetent
10p Kompetent
15p Kompetent, påväg mot avancerad
20p Avancerad

28 år och 1 dag

Så "gammal" är jag! Janne låg magsjuk, jag är råförkyld och idag vaknade vi av att Mathilda bajsat ner sin säng:S
Men dagen igår som var "D day" bestod av fint väder (dock blåsigt) jag och Mathilda åkte in till stan och shoppade lite för födelsedagspengen av pappa. (Bäst att fly fältet) Köpte en blus på Lindex, en ny ögonbrynspincett (den bästa av dom bästa som jag inte lagt pengar på innan) och en bukett med rosa rosor som pryder vårt matbord så fint. När vi kom hem sen fikade vi på chokladkolapajen som inte ens kom till jobbet då jag fick vara hemma med Mathilda eftersom janne fortfarande är dålig. På kvällen kollade jag på melodifestivalen när Mathilda somnat, tyckte bra låt vann. Sen tittade jag på den senste Twilight filmen, och faktiskt kom janne och gjorde mig sällskap från sin koma, men sen la vi oss och sov. Ska ta "firandet" en annan dag istället, dvs äta tacos och något annat gott.<3 Älskar våren och tycker fortfarande det är lite roligt att fylla år, mest pga alla fina vårfärger på blommor tror jag, god mat och tårta. Även om det nuförtiden är ännu roligare när Mathilda ska fylla år. (Fast lite barnslig får man väl vara fortfarande?:))
 
 
 
 
Nu ska jag ut i tvätten och tvätta nerbajsade sängkläder/kläder! Trevlig söndag på er! :)
 
Bild från mitt och Mathildas fredagsmys i fredags. Hon äääälskar det, kröp upp i soffan under sin filt medans jag gjorde iordning lite annanas, jordgubbar och lite choklad. <3 En riktig mystjej!

Sjukstuga igen och tankar till min mamma..

Tro det eller ej. Jag blev förkyld i tisdags, näsan rinner nu men mår bättre iallafall. Dock har janne varit på toa ett x antal gånger i natt och idag. Dålig mage. Så fick ställa in min "födelsedags" tjejfika som planerat. Bakade en chokladkolapaj igår som vi skulle ha men den får hänga med till jobbet imorgon istället, om jag nu kan jobba... beror ju på om janne kan ta hand om Mathilda imorgon kväll och söndag dag när jag jobbar... Hoppas det annars blir det så mkt mindre pengar igen, då jag redan vabbat två dagar. Orkar inte med detta, kan man inte få en hel lön snart??!
 
 
 
(Choklad och jordgubbar till tjejerna i hemmet, apelsin, blåbärssoppa och saltaskallar till den magesjuke.)
 
Aja ingen mening att hänga läpp, alla är sjuka runt om en mer eller mindre så vi är inte ensamma. Jag och lillfis var på Maxi idag för att handla blåbärssoppa till Janne och lite annat. Glömde dock tulpaner, hade tänkt köpa ett par rosa till mig själv för imorgon;). Mamma köpte alltid tulpaner till oss (mig och Lina) när vi fyllde år så har fortsatt med det själv. Och på tal om mamma, min älskade mamma. Hittade hennes anteckningar idagarna från innan diagnos och efter. Även hennes farväl. Blir att man läser dem när man kommer på det. Var Mathilda som rotat fram. Blev så ledsen när jag läste, läste också den lilla boken mamma skrev om mig från nyfödd till 3 års ålder. Blir så ledsen och arg över att jag inte får ha henne hos mig, hos Mathilda. Jag hade världens bästa mamma så är det bara. Så mjuk, varm, go, omtänksam, kärleksfull, kreativ och klok. Gjorde allt för oss. Kanske så hon glömde sig själv många gånger (vilket jag önskar hon inte gjort). Men jag får istället vara tacksam över att jag fick ha henne frisk i mitt liv under 16 år. 16 korta men fantastiska år! Älskar dig mamma. Tänker på dig varje dag och ibland blir det lite extra. Vet att du finns med oss här varje dag men kan inte förstå varför just du skulle lämna så tidigt när du hade behövts så mycket!! 10 år sen blir det i september, det sägs att tiden läker alla sår men det håller jag inte med om. Det blir bättre men kvar kommer föralltid vara ett stort ärr i min själ. En tomhet i mitt hjärta som inte går att fylla. Så är det bara och så kommer det förbli. Det är det tomrummet som tillhör dig mamma. Medans resten av mitt hjärta är fullt av kärlek till min underbara dotter, min familj och vänner. <3.
 
 
Stod så nära min fina mamma, och saknar att ha henne här att dela tankar med och fråga om råd.<3

Middags tips!

Gjorde mormors ansjovispaj i dag till middag. Mums! Receptet är enkelt; stek upp två lökar (hackade) fyll ett pajskal som är förgräddat med lök, ansjovis, äggstanning och in i ugnen. Riktigt gott med en god sallad till.
 
Ett annat gott recept är lax med knorr som jag hittade på matplatsen. Viktoria där ger mig ständigt inspiration och tips på både mat och bak.
 
4 port:
4 st laxfiléer (eller hel laxsida ca 600 g)
3 dl grädde
ca 1 msk KNORR fikskrydda
salt
1 kg räkor med skal

Lägg laxen i en ugnsform. Smaksätt grädden med KNORRkryddan och salt. Häll detta över fisken och sätt in i ugnen, 200 C ca 20 min. Skala under tiden räkorna och strö dem över fisken när den är färdig. Mums!

 
Jobbade kväll igår, dag i dag, dag imorgon och kväll på torsdag, ledig en dag sen jobb tre dagar till. Hoppas bara jag håller mig kry!! Kände mig slö och hängig idag på jobbet och är lite skrovlig i halsen. La mig och sov en timme när jag kom hem, Mathilda gjorde mig sällskap och sov på min ena arm.<3 Hon är så trött idag med så bytte bara pjamas på henne vid 20 och sen fick hon välling och somnade igen. Tar på krafterna att vara på dagis. Nu jobbar janne två nätter så imorgon blir det en lång dag för henne på dagis. Hoppas bara hon sover bra inatt, brukar vara lite sisådär just de dagar då hon och jag ska upp tidigt.... samtidigt kan hon ta rejäla sovmorgnar när hon och pappa är lediga. Till 10.15 sov hon idag tydligen.
 
 
Mathilda har en ny bästis, Hello Kitty från H&M fick följa med hem förra veckan. Två bästisar nu alltså, eller ja kossan leder nog fortfarande, kisen är nog mer som hennes lilla "bebis" som hon bäddar ner lite överallt. =) Andra bilden är från helgen då vi sovit hos J&H.
 
Jag på jobb en natt förra veckan. Nina tyckte jag såg ut som västa Greys Anatomi läkaren. Skenet kan bedra...Men visst ser det professionellt ut!? Haha. Ska det vara sterilt så ska det. Jag utför dock inga ingrepp.... som tur är;)
 
Nu blir det en varm dusch, honungsvatten och panodil sen sängen! Håll tummarna att detta inte blir något långvarigt, har redan varit sjuk så det räcker....

Skånsk matkoma

Igår var vi hemma hos Nina&Martin och lille Mio på super god middag. Det bjöds på grillat och potatisgratäng. Mums! Till efterätt hade Jessica gjort minimarängtårtor med lemoncurd, grädde och bär. Så gott det med. Så vi bokstavligt rullade hem till Jessica&Henrik i Lund sen där vi sov över och åkte hem idag under eftermiddagen. Har varit en hälig helg i goda vänners sällskap. Vädret var ju uuunderbart idag, vårkänslor + att vara nere i skåne bådar bara för en sak; hemlängtan!! Lund har alltid legat mig varmt om hjärtat. Vem vet vad som händer längre fram?! Mycket bättre huspriser i skåne med än i denna stad....
 
 
 
Ikväll har jag och Mathilda lekt lite i tältet, druckit te och ritat. Hoppas hon sover gott i natt nu;)
 
Jobb i morgon tom torsdag nu, ledig fredag sen jobb igen.
 
Ha det gott kära läsare! KRAM från oss
 
Snälla Jessica hjälpte mig att uppdatera bloggen lite idag=).
 
 
Mathilda fick många fina paket utav Mio med familj. Bl.a den här söta sparbössan. Och jag fick en födelsedagspresent iform av den tjusiga tavlan ovan som nu stoltserar i hallen. TACK!

RSS 2.0