Julskyltning i stan

Idag har jag mest tagit det lugnt, kollat igenom mina arbeten bara och gått en runda innan lunch. Janne jobbar ju nu denna helgen så känns rätt skönt att ta sig ut en stund när han sover, dels för min egen skull så man slipper sitta i mörkret hela dagen:P och sen för att han ska få sova ifred. Vid 16 väckte jag honom, vi åt middag och sen cyklade vi in till stan, gick på julskyltningen, drack glögg och köpte konfekt godis. Ni kan ju gissa vem som tryckte i sig 1/4kg marknadsgodis nu ikväll. Inte var det janne iallafall. Å den skyldige mår ju inte lite illa nu heller..... Är ju så fett och sött det där godiset. Men ville så gärna ha, har inte ätit det på flera år tror jag. Men önskar jag kunde äta långsammare och måttligt. Men är ju svårt att lära gamla hundar sitta sägs det ju.

Har lite sovmorgon i morgon. Vi skulle visst på studiebesök så börjar 45min senare. Sova sova sova=)

Nä nu ska jag borsta tänderna, sen krypa ner i soffan och kolla lite på tv i väntan på att sömnen ska komma smygandes.

Good night!

P.s Såååå gott det var med sushi igår. *mmmm* får bli en upprepning snart Linda d.s





Lördag lördag lördag

Var några dagar sen jag skrev här sist. I veckan har jag pluggat och gått på stan tillsammans med Moa, tränat, gått på stan med janne och köpt lite smått och gott. Varit i skolan och varit på julmarknad med klassen på en dagverksamhet. Haft Malin på besök igår. Åt gott och pratade massor. Givetvis tittade vi på idol. Äntligen åkte Johan ut!!! Var en mycket trevlig kväll igår. Å lite läskigt eller hur Malin?

När jag skrivit detta inlägget ska jag påbörja mitt arbete inom vård&omsorg som ska vara inne den 2 december, samma dag som ett annat arbete inom människan socialt och kulturellt. Det sistnämnda ska jag bara finputsa på så det är typ färdigt. *Pust* Stress stress. Skulle tränat spinning i dag kl 10 men somnade så sent igår så skippade det. Ska iväg till gymmet lite senare och köra lite egen träning istället. Blir kanske ett spinningspass i morgon om jag hinner! Ikväll kommer Linda hit föresten. Vi ska äta sushi och naturgodis till stjärnor på is=) Trevlig helg!!


www.justhungry.com

Min sömn är fridlyst

Älskar att sova, och är så himla skönt när man kommer hem från skolan, äter middag och sen kan gå och lägga sig och sova ett tag när man inte har några andra krav. Gör vi ibland här på CKV=) Men givetvis är det ju ofta folk som ringer så fort man lagt sig till rätta. Det kvittar vem det är, man blir så irriterad att någon stör ens underbara sömn. Men det slår aldrig fel. Som tur är somnar man om snabbt igen men ja.... väck aldrig den björn som sover haha. Har alltid haft kasst "morgon humör"! Love to sleep.


Ikväll har jag tränat bodypump. Blev ett kortare pass idag då det var en gästinstruktör. Lite trist men men. Man har iallafall gjort lite nytta idag. Nä dags att uppsöka den varma duschen sen ska jag plocka iordning lite i köket innan sängdags!

Sov så gott när det blir dags alla! I will try.



Fint finskt besök

Idag fick vi besök av det finska slaget, nämnligen Jannes föräldrar. De kom inom en sväng och hälsade på. Trevligt trevligt! Jag hade bakat hallonsmulpaj innan på dagen som vi fikade på. När de åkte vidare mot Varberg för att storhandla begav vi oss ut på en skön kvälls promenad. Så härligt det är ute nu när kylan börjat komma. Hoppas regnet håller sig borta ett tag....

Nu kväll ska vi äta pizza som vi beställt och som snart borde anlända. Sen blir det att kolla på finalen i ensam mamma söker =)

Imorgon är det skolan som gäller!

Näkemiin!

Promenad på Tylösand

Idag väckte jag janne vi 13 och vi åkte med Joel och Linda till Tylösand och gick en sväng. Kallt har det blivit nu med is, lite snö och frost. Mysigt. Vi åkte inom maxi och handlade på hemvägen. Egentligen skulle jag träffat kära Malin ikväll men har mått illa till och från nu några dagar pga magen + att jag blivit inringd på jobb i morgon på min fd praktikplats så ska jobba 7-16. Känns bäst att ses en annan kväll då man vill vara lite roligare sällskap med. Så blir att försöka lägga sig i hyfsad tid ikväll. Blir en lång dag imorgon. Hoppas magen sköter sig!! Längtar till jul. Vill spela julsånger, tända ljus och pynta lite här i vår lilla etta. Å javisst ja hänga upp våra röda julgardiner. Janne får säga vad han vll om dem, men de ska upp! =)  Kanske redan nästa helg då det är 1:a advent. Redan. Ooohh bring me christmas now.


Stressad?

Har mått allmänt konstigt nu sen i måndags. Yrsel, illamående,magont. Kan det vara stress tro? Nu när man är tillbaka i skolan igen och en massa saker ska göras. Redovisningar, prov, arbeten..... min mage och mitt psyke mår mycket bättre av att vara ute i arbetslivet. Har stannat hemma från skolan nu två dagar. Man kan ju inte kämpa sig dit i ur och skur för att sen bli svimfärdig när man kommer dit. Hände i måndags. Blev så yr så jag visste inte var jag var någonstans knappt. Läskigt. Borde börja på yoga som jag sagt så många gånger innan.....

Förövrigt känner jag mig lite tradig, å då speciellt i håret. Inte kunnat fixa mig i håret sen i augusti och nästa gång blir inte förän i slutet av december, innan jul. Men vad ska man göra? Pengar kommer inte flygandes till en direkt. Aja klarar mig nog ändå! Det finns värre problem i världen.

Nä dags att plugga lite så man inte halkar för långt efter. Bye bye!

Storm vid östra

Man kan inte cykla ner till östra tillsammans med Janne och tro att man ska powerwalka ihop. Det har aldrig slagit in. (inte annars heller för den delen utan han föredrar den lunkande stilen oftast haha) Men östra är ju hans paradis. Idag stormade det som bara den där nere. Vattnet gick långt upp på stranden. Bjussar på lite bilder nedan som janne fotat. Han är flitig med kameran där nere. ;) Always. Därav den långsamma gången och alla stopp.



Nu är det dags för middag. Quornbullar, hemlagad potatismos och lingon. Så nu vet ni vad vi ska äta! Tack för mej.

Städ-dag på CKV

Idag gick jag upp 8.30, åt frukost sen stack jag till gymmet och körde 1h spinnigspass! Verkligen skönt. Sen stack jag hem, vi började tvätta kl 11 så Janne var redan i tvättstugan och höll på. Medans tvättmaskinerna tvättade rensade vi upp och städade lite här inne. Massor av lådor med glas och porslin från min lgh har stått i hallen och köket  några dagar så nu var det dags att göra något åt det. Allt är upppackat nu och diskat. Vi har ny tvättid klockan 19, riktigt mycket tvätt idag har inte tvättat på ett bra tag så nu denna sista omgången är det tvättning av handukar och lakan som gäller. Under tiden hade jag tänkt damma och dammsuga inne i lgh också sen är det klart. Man behöver såna här städdagar ibland. Får passa på när man har tid. Hoppas vi hinner hålla lite kväll sen bara=)

I morgon ska jag upp vid 9.30 ska ut och gå en promenad med en tjej jag träffat på Nyhems servicehus när jag var där på praktik. Karolina heter hon. Ska bli trevligt!

Detta var dagens "städ låt." Har roliga minnen från den tiden då låten spelades flitigt ;) http://www.youtube.com/watch?v=AmMtCGs5wAc


Medans matte och husse städade och stod i låg en viss liten filur och slappade i sängen =) Sötnöten.

Från sur till glad

Igår hade jag ingen bra dag....det började redan i onsdags då jag råkade spilla kaffe på en tanta nere i underhållsrummet och slog huvudet i bordet när jag skulle torka upp kaffet från golvet. (haha nu kan jag skratta men då var det inte så kul.) var allmänt förvirrad redan då, och värre blev det igår. Var mycket att göra på praktiken och sen kom det ingen städbesiktningsman kl 10 i går fm när vi fått tid. Så janne cyklade dit i onödan och väntade i 30min men ingen kom. Så då fick jag ringa upp HFAB igen när de hade telefontid vid 13 å då hade nått blivit fel så de skickade dit en sur gubbe som ringde senare och sa att städningen inte var godkänd! Jag blev helt förvånad för janne har varit och städat flera kvällar och jag med. Han klagade på fönstrerna och plåtarna i ugnen. Blev så arg så jag höll på att börja gråta. Ibland har man såna perioder då det känns som att allt går emot en. Sen har jag ju den där "trevliga perioden" i månaden nu med så då blir jag extra känslig *suck* Så vi cyklade ut till a-ringen i går kväll och putsade om fönstrerna och diskade om plåtarna, sen fick mamman till dottern nycklarna och hon godkände städningen så nu slipper man allt som har med den att göra. Är så glad att janne hjälpt mig så mycket med lgh! Köpte en bok till honom igår som jag visste han ville ha och en ask aftereight som han kan ha till sällskap när han läser ;)

Idag är jag på mycket bättre humör. Sista praktik dagen idag och jag bjöd på kladdkaka som jag bakade igår kväll. Fick jätte bra omdömen av min handledare och alla i personalen hade tydligen pratat gott om mig inför chefen i tisdags när de hade möte och de vill gärna se mig som timmis hos dem. =) Å jag vill också jobba lite extra där, har trivts så bra där. En jätte bra handledare och bra personal i övrigt. Gick hem med ett leende på läpparna! Sådana här dagar borde komma oftare. Nu är jag ledig i helgen. Så skönt. På måndag börjar skolan igen.

Är sjukt mätt, vi har ätit pizza nu ikväll + att jag köpte anthon bergs nya mörka choklad med mango och grapefrukt som Linda tipsat om och naturgodis.... kan min mage bli mycket större? Tror knappast det. Nu blir det the drickande. Bye bye! Trevlig helg!!


En ledig dag

skönt att äntligen vara ledig. Men sen är det på det igen. 7-16 nu ons-fre men sen är man klar med dessa 4 veckors praktik. Inte klokt vad tiden gått fort!! Ska köpa med mig något till fikat på fredag och givetvis någon blomma eller något till min handledare. Kommer kännas konstigt att inte gå dit längre faktiskt....

Nu ikväll har jag varit med på ett step pass. Hoppas på att hinna med två träningar till denna veckan, men vi får se. Idag var vi och städade det sista i min lgh. Bara dammsugning och golvtorkning kvar som vi ska ta imorgon. På torsdag ska de städ besiktiga lägenheten och sen på fredag tar Mathilda den. Är så trött på den lgh nu med all flyttning i olika omgångar och städ hit och dit. Vill bara bli av med den nu.

Igår fm var jag på HRL(hjärt och lungräddning) kurs i skolan och fick rött kort innan praktiken som var 14-21. När jag skulle cykla hem blåste jag sidleds ut mot bilarna på vägen. Helt sjukt stark vind var det. Jag kämpade som en jude för att komma hem igen. Helt slut blev jag. Slängde ihop lite lunch sen skulle man iväg til praktiken. Min lärare sa föresten igår att på korrekt svenska säger man grimas som det stavas haha. Bara en parantes. Så nu kan jag släppa detta. Jag hade "rätt" Janne darling =P Sen pratar ju alla på sina dialekter ändå så är det ju.


Nä nu ska jag ta och äta lite. Ska sätta på kaffet till älsklingen med innan han hinner komma hem. Han är iväg och handlar sitt allra heligaste... : snus.


Vill tillbaka till sommaren!!!!!!!!!!!

Grillning vid ön

I natt sov jag bara 4.5h ca. Kunde inte somna igår kväll när jag slutat praktiken. Kollade på Gothika på tv 3 som slutade 12.30. Läskig men bra film. 06.00 ringde klockan  i morse och det var dags att ta sig upp. Gick bra på praktiken, inget speciellt som hände. 14 slutade jag och vid 14.45 kom Linda och Joel och hämtade oss för att köra till ön och grilla. Först gick jag och Linda tillsammans med Jazza runt ön på 40min. Killarna startade upp elden sålänge så när vi kom fram började vi grilla direkt. Så gott! Blev sojakorv för mig och Linda och hotdogs för karlarna haha. Åt så magen stod åt all håll plus att vi hade gifflar med och marshmallows. När vi kom hem vid 17.30 kändes det som om klockan var minst 20. Jag la mig i soffan med täcket och deckade och sov ett tag. Var så sjukt trött!!! Var bara uppe en sväng nu för att äta lite och passar på att skriva här. Sen ska jag gå och lägga mig tidigt för en gångskull. Får passa på när man kan. Det tillhör inte vanligheterna i fröken Jönssons liv tyvärr.

Natti!


Grimas eller grimage?

Har haft en diskussion med Janne ang uttalet av grimas. Alltså när man gör fula ansiktsuttryck. Han säger "grimage" (med sche-ljud) vilket jag inte kan förstå då det stavas Grimas. Men hörde även att Linda sa samma sak och även de på praktiken som jag frågade idag. Men vissa sa att det stavas ju grimage, men det gör ju inte det visste det sen innan och har kollat upp det med. Kan inte fatta detta men men alla kan ju inte prata rätt som vi skåningar. (skämt o sido). De "uppåtlänningarna" får prata som dom vill haha men jag vet att jag har lärt mig rätt =P Hur säger ni som läser detta?


Idag var jag på ett intervall pass kl 10. Sjukt jobbigt men kul samtidigt! Man varvade konditionsträning på step bräd med styrketräning. Blev helt slut efteråt. Är fortfarande helt slö....var på praktiken 16-21 och i morgon ska jag dit 7-14 sen om vädret tillåter ska vi iväg till ön och grilla lite med Linda och Joel. Hoppas hoppas hoppas att det inte regnar!!! Hade varit så mysigt annars.

Nä nu ska jag joina Janne i soffan. Snart får man reda på vem som åker ur idol. Naturgodis köpte jag med mig påväg hem från praktiken ikväll....*mums* Har dock blivit för mycket godisätande nu i veckan.....=(

Pajdax

Idag blir det paj till lunch med fetaost, tomater och spenat. Slängt in pajskalet på förgräddning just nu. Varit ledig nu två dagar från praktiken, så skönt. Men när man är ledig går dagarna extra fort känns det som. I veckan har jag tränat två gånger änsålänge (bodypump och styrka + kondition). I morgon kl 10 tänkte jag testa på ett intervallpass. Då har jag fått mina tre dagar som jag eftersträvar. Inte alltid man hinner ens det. Ikväll ska Linda hjälpa mig lite med lägenheten. Förhoppningsvis hinner vi gå en liten sväng också. Janne och jag var där igår och packade ner det som var kvar. Är endast lite porslin i köket kvar som ska packas ner sen ska jag städa badrummet. Sen på fredag när jag är på praktiken ska janne och jesper hämta hit alla de sista grejjerna sen är janne så snäll och ska städa rent köket i helgen. Han är guld värd. Jag praktiserar hela helgen, delat pass på söndag. Sen nästa fredag den 14 tar den nya tjejen över lägenheten. Ska bli skönt. Även om jag givetvis kommer sakna den lite.

Nä dags att fortsätta med pajen! Blir lunch lagom till våra bästa år som börjar 30min tidigare nu tydligen.

Tjingeling!

Helgen som varit

I fredags blev det idol med lite gott framför tv:n. En allmän lugn och skön kväll efter praktikens slut. La oss hyfsat tidigt, och dagen efter gick jag upp 8.30 för att gå på ett spinnigspass kl 10 med 90-tals tema. Så skönt det var! Så många gånger jag tänkt gå på det passet på lördagar men avbokat det för att jag varit så trött. Men nu blev det av. Härligt! Sen när jag kom hem åt vi lunch, sen vid 15 cyklade jag och janne ner till östra och tog oss en lugn promenad på en timme. Sen var det hem, vilade lite, duschade sen vid 18 kom Linda och Joel hit. Vi åt tacogratäng med nachos, guacemole, tacossås och sallad. Till efterätt blev det daimtårta som jag bakade tidigare på dagen. Mätta som bara den började vi gå in till stan runt 20. Skulle hämta ut bio biljetterna senast 20.45. 21.30 började Arn som vi var där för att se. Så bra!!! Linda och jag var helt sålda i ettan och så även i tvåan nu. Även om vi var så mätta när vi gick hemifrån köptes godis och popcorn med in i salongen. Men är ju nästan ett måste på bio ;) Var en trevlig kväll.

Idag sov vi riktigt länge, blev frukost vid lunchdags. Men skönt var det. Behövdes nog. Tog oss en tur ner tlll östra i em och gick en sväng där. Var 0-gradigt när vi kom hem, halt ute på vägarna minsann. Men är mysigt med detta höstvädret sålänge regnet håller sig borta. Längtar lite till jul;  glögg, pepparkakor och alla tända ljus och julpynt.

Nä nu ska jag slå mig ner i soffan igen och kolla klart på singing bee. Sen kl 20 börjar ju ensam mamma söker. I morgon är det praktik 7-14.

Ciao!




RSS 2.0