Picknick i Grötvik

Solen tittade fram idag, iallafall stundvis. Så jag, Malin och Anna möttes vid Regnbågens café och köpte med oss lunch och fika och tog vår lilla fiesta ut till Grötvik på picknick. Hade varm choklad med oss också. Jag åt en super god pasta sallad med varmrökt lax. Kanske den godaste salladen någonsin. Mums! När vi suttit och mumsat och skvallrat ett tag tog vi oss en en promenad runt längs stranden (prins bertils stig) och alla fina strandvillor. Måste kosta att bo där ute.... Var en mysig dag. Nu är jag dock hemma igen och det ska pysslas lite i hemmet. Sen är det snart dags för matlagning. Men vet dock inte vad man ska äta till middag!?

   

Snörvel snörvel

Jaha då har man åkt på ännu en förkylning.... jag som sällan är förkyld nu för tiden. Men går väl knappt att undvika i dessa tider. Mår dock bättre i kroppen idag än igår, även om snuvan blivit värre.

Vi var och kollade på lägenheten igår... sååååå fin den var!!! Hoppas hoppas hoppas verkligen den blir vår! Innan dess åkte vi för att besiktiga vår lilla bil. Men blev utskickade därifrån rätt fort eftersom den tydligen läckte bensin i motorhuven. Så fick köra med den till en verkstad där de lagade till felet på 1h. Så nu har vi ny tid för besiktning på fredag. Hoppas det inte är för många fel. Isåfall blir det skroten tyvärr. I hope not.

Annars håller jag på att tvätta här. Janne sover, har jobbat natt. Stackaren får sova med öronproppar + sina hörselkåpor pga att det borras och har sig i lgh bredvid. (på andra sidan nu, förra veckan var det grannen på motsatt sida som fick sitt badrum renoverat.) Jäkligt irriterande ljud, låter i hela lgh..:( Har ju en karl som har en tendens att prata i sömnen ibland... han reste sig precis upp i sängen och frågade;

J; Vad ska vi göra nu?
Jag; va?
J; Ja, ska du bara sitta vid datorn eller ska vi ha övning?
Jag; övning? Skratt. Vet du var du är?
J; -Ja det vet jag.
Jag; vakna janne du pratar ju i sömnen.
J;-Irriterad suck. Somnade om.

Undrar om inte helgens militärövningar stigit denna man åt huvudet...



Föresten måste skriva en bra mening som Molly skrev på fb; 

"Om bara de andra partierna vågat ta upp invandrar frågan, så hade ju SD inte behövt finnas!"

Så rätt så Mollan. 

Ha en bra dag alla! Cheers!

Lördagen den 25/10-10

Gårdagen på sjukan flöt på bra. Var ett bra gäng som jobbade! Var dock rätt trött när jag kom hem så somnade så fort jag la mig i sängen=) Sällsynt för å va mig, iallafall när jag sover ensam. Men zorro gjorde mig ju sällskap!

Idag är vädret grått, regnigt och allmänt trist. Blä! Men funderar på att kanske ta mig en liten promenad iallafall innan jobbet. Kommer ju bara sitta inne där tills i morgon em då jag slutar. Ska cykla inom stan också innan jobbet och göra lite ärenden. Skulle tränat styrka i veckan men det blev aldrig nått... måste komma igång med det i nästa vecka igen, behövligt!

Ha en bra helg! Cheers!


Dagens latmask


Mattes bebis!<3

Dagens lunch


Omelett med svampstuvning.

Fredag och jobb

Ska jobba kvällen idag på sjukhuset. Hoppas på ett lugnt pass! Vädret är fint idag också så blir till att ta cykeln dit.
Vi har anmält oss på en lgh som ligger ut mot Tylösand föresten. Sista anmälningsdagen idag sen får vi reda på om vi får komma och titta på den. Vi var där ute i veckan och kollade området och utvändigt. Jätte mysigt område och lgh är på markplan. Hade verkligen varit perfekt! Så håll tummarna nu för att vi får den!!

Annars då... inte mycket. Helgen kommer som sagt bestå av jobb, jobb. Men så är det ibland!

Trevlig helg! Tjingeling!

Besök av Kerstin

Idag kom Kerstin, min arbetskamrat från gruppbostaden över på en liten fika. Fick en jätte söt bukett blommor av henne. Pratade om allt möjligt. Tiden bara rann iväg sen var hon tvungen att bege sig hemåt. Så nu sitter jag här ensam med Zorro! Körde janne till regementet tidigt i morse. Han är iväg på övning med hemvärnet tills på söndag. Själv ska jag jobba helga helgen. Imorgon på sjukhuset sen lör-sön på gruppbostaden. Men det behövs!



Nä funderar på om jag ska ta mig en liten promenad kanske!? Solen skiner och det är alldeles vindstilla. Vore dumt att låta bli.

Idag fyller Lindis 24 år! Stort grattis till dig min vän<3




Valet...

Då blev det ju en fortsatt alliansregering. Ja, vi får se hur det blir. Röstade dock inte på dom. Men något som jag verkligen börjar tröttna på nu är all denna uppståndelsen för att SD kom in i riksdagen. Det räcker nu!!! Okej, partiet har medlemmar som varit nazister, vilket inte känns så lovande. Men Jimmy Åkesson tycker jag inte det verkar vara nått större fel på, iallafall inte det man sett och hört. Och en del av deras punkter ang, invandringen håller jag med om. Det är fel att vi tar in fler och fler invandrare hela tiden utan att kunna ta hand om alla eller sveriges egen befolkning. Men givetvis ska de som är i stort behov få hjälp. Men folk har röstat på SD nu och alla har ju rätt att tycka vad dom vill. Att kalla de människorna för mindre smarta osv som röstat tycker jag inte är ett dugg bättre när vi i sverige lever i demokrati och har yttrandefrihet. Att hålla på i tv och frysa ut SD och vara otrevliga till deras partiledare är att gå för långt enligt min mening. Läste i tidningen att de tagit in en muslimsk sminkös med huckle för att sminka Åkesson inför en tagning. (hon var inte muslim eg utan gjorde detta för att provocera.) Det är ju lite samma sak som att ta in en utförsäkrad döende människa i cancer som ska sminka Reinfeldt inför hans framträdande!

Nu röstade inte jag på SD och skulle inte göra det heller, men som jag skrivit så tycker jag att det räcker nu med all smutskastning. Är det inte Sverige vi lever i? Det är ju inte så att Åkesson blivit statsminister heller.

Nåja, nu ska jag göra mig i ordning för jobbet. Börjar kl 14 idag, går av 09.00 imorgon. Föresten, träffade Lindis igår kväll. Var mysigt. Inte setts sen innan sommaren då de åkte till USA. Skönt att ha dig hemma igen=)



KRAM

Helgens glass!


Mums! Flera år sedan jag åt denna, men oj så god=)

Lördags gott!

Idag har vi varit ute och gått en runda vid ön, handlat sen lagade vi en super smaskig måltid; potatisgratäng med vitlök, fetaostsallad till och kyckling/veg schnitzel. Mumma säger jag bara!! Dock finns det inget kul på tv... så trist.




Janne in action igår vid pannkakslagandet!



Vill även säga grattis till Micke som blir 34 år idag! Hurra!



Glöm inte rösta imorgon!!!

Anna Skippers bröd

175 grader 2 st 1,5 liters form ca 100 min

5 dl Dinkel
2 dl Grahamsmjöl
3 dl Rågsikt
2,5 dl Fyrkornskross
1 dl Vetegroddar
1 tsk Salt
4 tsk Bikarbonat
5 msk Brödkryddor (valfritt, har bakat utan och blir även då supergott)
0,5 dl Sirap
1 liter Filmjölk
Bara att blanda allt i en bunke och röra om ordentligt, häll sedan upp i formarna och grädda i nedre delen av ugnen. Lätt som en plätt=)

Ett supergott, supernyttigt och super enkelt bröd att baka!

Ett litet uppehåll

men nu hoppas jag att jag är tillbaka i blogg världen igen. Vad har hänt sen sist? Har varit inne och jobbat på gruppboendet lite, sjukhuset nästa vecka. Ledigheten är slut med andra ord.

Helgen blir lugn, janne är i köket och steker pannkakor som vi ska ha till idol. Mys! Trist väder ute, så idag har vi nästan bara varit inne förutom körturen till polisen för å hämta ut jannes nya id. På söndag är det ju val! Vet ni än hur ni ska rösta?!

Trevlig helg! KRAM

Fisksoppa á la janne



Riktigt god fisksoppa som min man lagade åt oss i förra veckan! Receptet finns här;http://np.netpublicator.com/netpublication/n06540457/3


Ett tips är att även lägga i lite räkor innan servering. MUMS!

It has been a while!

Har haft två veckors ledigt men varit dålig mestadels! Lite trist men sånt är livet. Varit hos fabror doktor och allt såg bra ut. Får bara vänta ut detta helt enkelt!

Var i sthlm över 5 dagar, kom hem i måndags kväll. Skulle egentligen sprungit tjejmilen med Heidi men det gick inte pga mitt mående. Väldigt trist då jag faktiskt tränat som bara den inför det men så är det. Får testa på det en annan gång istället. Heidi kom in på en bra tid, 1h och 3min. Hade också satsat på 1h om jag varit med. Sen kan man ju öka till nästkommande gånger när man vet hur det är! Annars i sthlm har vi ätit gott, promenerat lite, surströmming åts av männen. Ja mysiga dagar helt enkelt!



Nu är vi hemma igen, skulle jobbat igår men fick stanna hemma. Får se om jag kan på nästa pass som är på fredag eller hur det blir. Tills dess ska jag fortsätta vila ordentligt och inte göra mycket i onödan. Tur man har en hjälpsam man;)







RSS 2.0