Det suger i shoppingtarmen!!

Men det får det göra ett tag till. Ååå!! Hehe inte för att jag egentligen behöver några kläder förutom ett par nya jeans, men det är ju alltid kul att om så bara köpa sig en ny tröja/topp iallafall nu när våren närmar sig. Men som janne sa så gick jag ju precis ut skolan, har man inte jobbat får man ju inga pengar:P får leva på min kära sambo denna månad, även nästa om jag inte har tur och får lite från alfa kassan, men det lär inte bli så mkt. Hälften av vad man fått från csn kanske.... men men det kommer bättre tider det vet jag och DÅ kan jag få shoppa mig något fint=)
Annars idag så börjar jag sakta men säkert må bättre. Men är fortfarande rätt kraftigt förkyld. Har fått nya tider nu i veckan som kommer till inskolningen på sjukhuset. I morgon kväll och tisdag dag. Har inte bestämt mig ännu om jag ska gå dit då eller skjuta fram det.... får se hur jag mår i morgon. Vi var iallafall en tur till biblioteket idag, var tvungen att kopiera lite papper och skicka in till AF-kassan. Sen eftersom jag blev sjuk i veckan skulle jag anmäla mig till FK-kassan och sen när jag blir frisk ska jag anmäla det också till dem + att jag måste komma in personligen till AMS och anmäla det också så de registrerar det till AF-kassan. Ja, ni hör vilken soppa? Shit alltså. Att dom orkar hålla på.
Hoppas ni haft en bra helg mina kära vänner!




Var tvungen att fota detta... janne skrattar nästan alltid åt mina "små" portioner som han uttrycker sig.... hmm men vem är det som är mest onormal med ätandet här tycker ni?!? =) (jannes portion till vänster)

Blä!

För att vara sjuk!:( är trött på detta nu. Näsan ser ut som att vara dubbelt så stor och jag är verkligen rudolf med röda mulen.... äckligt. Å inget smaksinne eller luktsinne finns kvar. Men men man ska väl inte klaga när det finns allvarligare saker, men lite synd om mig själv tycker jag allt det är:P

Janne var iväg igår och hyrde film. Vi såg den nya Wallander - dödsängeln. Han är iväg nu och lämnar tillbaka den och ska hyra en ny. Finns ju ingenting på tv när det är helg. :S
Bjussar på två bilder på en av mina älsklingar=)
Föresten så ska vi till Jönköping på onsdag.... vad vi ska göra där avslöjar jag inte ännu;) Tjingeling!

Vila i frid

Idag har tankarna gått till min kära vän Molly, som idag varit på begravning för sin vän Sonny som hittades död nere i skåne på trettondagen i år. Han hade varit sjuk sen ett tag tillbaka men blivit friskförklarad, men tydligen var inte allt borta.....:( Han hittades utomhus där han förmodligen hade frysit ihjäl. Så tragiskt! Sonny blev 25år gammal.

från metrobloggen.se

Snabbt bloggande från sjukstugan

igår kväll på jobbet började jag må allt sämre. Var fruktansvärt mycket att göra också och det gjorde inte saken bättre. Undrar hur jag ska klara av att jobba kvällar när man som ensam usk:a har hand om alla patientsalar på en sida, det är 8st + att många rum är för 2 el. 3. Den sidan jag går bredvid på nu med min förra handledare är inte den jag praktiserade på, där är lättare. På 200-sidan är det mycket mer som ska göras som sagt, nästan alla behöver hel hjälp, det är katetersättning, lägesändringar, tvätt, matning, MIG kontroller osv. Mer som ett äldreboende.... kunde knappt sova nått i natt, näsan rann i ett och jag hade feber frossa så sjukanmälde mig i morse, och stannar hemma i morgon med. Får se om jag kan ta två dagar i nästa vecka istället så jag får gjort mina 4 dagar. Fy för att vara sjuk:( men har klarat mig bra från förkylningar, var ca ett år sen sist.) Janne kom hem från jobbet inatt också, han hade spytt och har ont i kroppen. Men verkar inte som om det var vinterkräksjukan iallafall. Tur det.....
Fick föresten min fina skylt på posten idag=)

Första dagen på sjukan

gick bra, men var heeelt slut när jag kom hem vid 17. Lyckades bara sova i 3h i natt, så kanske inte så konstigt! Hade riktigt ont i huvudet, så fick avboka spinningen med sis som var kl 18. Istället gick jag och la mig och sov ända tills kl 21!!! Ops. Men är fortfarande trött, så blir nog en tidig kväll idag. Börjar inte förän kl 14 imorgon. Skönt. Funderar på att kanske ta en liten promenad imorgon innan jobbet, men beror på om jag orkar och om det är snöstorm ute som de lovat då eller ej. Hoppas inte.....
Fick föresten reda på en rolig grej igår, en av mina barndomskompisar ska ha bebis=D säger inte vem i nuläget. Men är så glad för deras skull!!<3
Nu ska jag joina sambon i soffan, sen blir det snart sängen igen! Hej svej!

Ett tips!

Hittade en bra sida på nätet där man kan beställa skyltar av olika slag. Behöver en namnskylt nu när man ska arbeta ute som färdig usk:a. =)
Kanon säger jag!

Träning och storhandling

Det är vad denna dagen bestått av.... Tränade styrka+ kondition med Malin vid lunch tid. Vi var båda lite slöa idag, men vi tog oss igenom det iallafall. Efteråt stack jag hem, åt, duschade sen åkte vi iväg till flygstaden och Willys vid 16.30. Skaffade oss självscanning idag också, super bra ju! Att vi inte tagit oss för att göra det innan. Man har ju full kontroll över vad saker och ting kostar. Vi var inte hemma förän vid 19. Åååå vad jag längtar tills vi kan köpa en liten bil. Är ju inte världens roligaste att åka buss med hundra kassar, men bättre det än att cykla som vi mest gör....


Gjorde faktiskt en liten efterätt ikväll efter maten; en smoothie med vaniljyoghurt, hallon/blåbär och kardemumma....sååååå gott! =) Perfekt när man känner sig sötsugen mitt i veckan!

I morgon är det till att gå upp vid 05.00 tiden. Ska gå bredvid uppe på sjukhuset nu tis-fre. Å imorgon börjar jag 6.45. Lite nervös känner jag mig allt, men det ska nog gå bra!!
Nu ska jag kolla vidare på guldbagge galan på svt 1. Tjingeling!

Å då var helgen snart över

I fredags beställde jag och janne pizza och hyrde film. Vi såg "Sommaren med Göran" och den var bättre än jag trott. Rätt rolig.


Igår då så träffade jag Linda, vi tog först en promenad sen åt vi middag ihop, fyllda paprikor med quornfärs, svamp, lök och ost. Blev även en guacamole dip till, baguette bröd och ett glas vin. Sen åt vi mörk choklad med passionsfrukt i och frukt till dessert. Fanns inte så mycket på tv, men kanske tur det för vi pratar ändå hela tiden. Non stop haha. Undrar vart vi får allt ifrån?! Men trevligt var det. Sen sov jag över där, kom hem för en liten stund sen. Måste snart försöka stoppa i mig något lunch aktigt. Är inte så hungrig egentligen men ska ner till Jonna och fika om en timme, sen ska jag träna aerobics med sis 16.30 så man måste ju ha ätit något ordentligt till dess känner jag....
Trevlig söndag!



Citat från ett mail

av madde=)

"haha, vet du Emma. Du ska veta hur många gånger jag har tänkt på och skrattat för mig själv över att du i telefon sa att du håller andan när någon hostar eller nyser i din närhet. Du är den enda mänskan jag inte behöver käna mig freaky med när det kommer till bacill skräck , haha. Glädjer mig."

Ännu en ledig dag

Man får passa på att njuta av ledigheten denna veckan, för sen (om jag har tur) blir det till att jobba! Var uppe på sjukhuset i tisdags på avd 53 där jag gjorde min praktik, och pratade med chefen Anne. Kände mig lite nervös precis innan, vet inte varför egentligen men det släppte så fort jag kom innanför dörrarna och fick ett sånt trevligt bemötande av Anne mfl. Hon sa att de sett framemot att jag skulle börja som vikarie hos dem sen jag gjort min praktik. Träffade på min handledare också, så himla go. Ska gå bredvid tis-fre nästa vecka och då ska jag få gå med henne. Looking forward. Men snacka om att jag kommer vara helt slutkörd nu i början innan man verkligen kommer in i det, är ju så mycket att ta in. Men det blir ju också en utmaning=)

Idag skulle jag egentligen träffat Jonna, men nu blev hon inringd på jobb så blir kanske imorgon istället. Så är det för oss nu, man får ta de jobben man får. Sen åker hon och hennes man på en jorden runt resa sista januari till sista mars. Inte lite avis där inte!!! Så idag tänkte jag istället försöka bege mig ner till stan och kopiera lite papper på biblioteket till min ansökan om alfa-kassa, men det kan jag bara göra om mitt sista tjänstgöringsintyg kommer idag med posten. Annars vet jag inte vad jag ska göra idag mer än att träna ikväll med syrran och kanske att Malin också hänger på. Vi ska testa bodycombat ikväll. Blir nog tufft, men förhoppningsvis kul också=).




Ha en bra dag! KRAMIS

Såhäääär trött kan man vara=)


Vinter promenad

vid östra stranden med min darling<3






Lite skönhets tips!=)

Tänkte dela med mig av några saker som jag tycker om för hår, hud och kropp=)


1. För håret tycker jag Redkens produkter är de bästa jag någonsin testat. De är rätt dyra men man får dem för halva priset på www.feelunique.com. Håret blir jätte mjukt och fint. Som budget alternativ använder jag just nu tres semme för färgat hår och det är faktiskt bra, men inget slår redken;)
2. Jag har fet hy, och har problem med vilka puder och foundations jag än använt med att jag blir glansig fort i T zonen hur jag än gör. Men har hittat en primer som är kanon bra! Smashbox photo finish. Köpte bara en liten 15ml i höstas från eleven.se men den håller länge. Sminkningen håller sig på plats betydligt längre än annars också.
3. För kroppen då; Berocca. Jag är mycket piggare sen jag började dricka en brustablett om dagen sen i höstas. Dessutom kickar den igång ämnesomsättningen också och man får bättre resultat av sin träning!

Mysig kväll med Linda

Aerobicen idag på gymmet var väldigt skoj! Hängde med rätt bra och svettig blev man. När jag vart hemma om och gjort mig i ordning mötte jag upp Linda vid hemköp. Vi köpte med oss frukt till fruktsallad och keso + naturgodis. Var en mysig kväll, hade en del att prata om som vanligt!=) En ny date bokades in nästa helg. Fick en jätte fin present av henne, en påse med vin, choklad och ett gulligt armband från Gina Tricot. Har fått mycket fint nu sen jag gick ut, roligt roligt! Inte varje dag man får det;)
Nä kanske dags att krypa till kojs. Ska upp i morgon bitti och ringa en del samtal sen ta mig ner till stan och anmäla mig på arbetsförmedlingen.
Natti natti!



Söndag igen

Helgen har bara flygit iväg, gårdagen tillbringades tillsammans med Malin. Vi lagade till en god tomatsoppa med ris och cremefraische och köpte ett riktigt gott bröd till. Efterätten blev ananans, honungs pomelo, mörk choklad och vaniljmunk. Tittade på tv, pratade en massa så tiden bara flög iväg. Helt plötsligt var klockan närmre ett och Malin begav sig hem. Var en mysig kväll=) Fick föresten en fin bukett med lila tulpaner=)



Idag sov jag riktigt länge! Till 13!? Hör och häpna. Men det behövdes väl, fast snart har ju hela dagen gått! Ska träna aerobics kl 16.30 med sis. Sen träffa Linda ikväll.
På tal om att tiden går, snart fyller man ju år också! Inte klokt det heller. Vet att janne har planerat något, men vet inte vad. Man är ju lite nyfiken... det enda jag vet är att vi inte ska vara kvar i denna sledna stan och fira min 25 års dag och det känns skönt iallafall;) Är så trött på Halmstad. Gud låt oss få jobb i Jönköping så vi kan flytta snart!
Nä snart får jag fixa lite lunch,  blir sojabullar med mangosås och bulgur. Ska bli spännande att testa.


Have a nice day! Cheers!



Examen 100115

Yes! Nu har jag äntligen avklarat min utbildning på 1,5år till undersköterska. Känns skönt. Nu blir det ut i arbetslivet igen och börja tjäna lite pengar! Blir ju till att gå på timmar till en början på sjukhuset och även inom handikapps omsorgen. Helst hade man ju velat ha fast jobb direkt men så funkar det tyvärr inte! Sen vill vi ju flytta förr eller senare också till Jönköping så vi får se. Har sökt lite jobb där med, med lite tur kanske vi kommer dit till sommaren=)
Gårdagen firades först med klassen. Vi bjöds på tårta, fick våra betyg och varsin ros. Sen hade vi bokat bord på Västergök där vi åt lunch tillsammans. Efteråt skildes vi åt, och jag tog mig hem för att börja förbereda tårtan och middagen tills pappa, syrran och Johan kom på eftermiddagen/kvällen. Blev lasagne, en vegetarisk av mig och en med köttfärs av janne. Till efterätt blev det en vit choklad kladdkaka. Fick ett recept i sommras av en personal på boendet där jag jobbar, men har inte testat den innan. Den var god, men den slår inte vanlig kladdkaka=)
Fick fina blommor med blomsterbud av jannes snälla föräldrar! Fick även blommor av Lina&Johan när de kom och ett doftljus och plugghäst marshmallows! Av pappa fick jag 6 trisslotter (utan vinst på alla!!) och lite pengar. Jannes present fick jag när jag kom hem, en undersköterske brosch! Perfekt ju. Sån måste man ju ha så man kan skylta lite med vem man är haha.
Så det blev en lugn och skön dag. Idag också, ska bara få med janne på en promenad om ett tag när han vaknat sen ska vi slappa igen. Han ska jobba i natt så han får faktiskt sova lite till;)


Trevlig helg på er! KRAM




Skola och träning

Idag hade vi bara en föreläsning på em. Var en psykolog som pratade om personlighetsstörningar. Var säkert väldigt bra och intressant egentligen, men jag var såååå trött så orkade knappt lyssna....

I kväll nu då så tränade jag och Lina ett step up pass. Tråkigt var det idag! Var en vikarie som for å flängde överallt och snurrade rundor. Hängde inte med för fem öre!! En person till och med tog sina saker och gick mitt i passet haha. Kände vi också för att göra, man tog ju inte ut sig direkt:S Tråkigt när det blir så men men. På torsdag får vi ta nya tag, då är det spinning som gäller.=)
I morgon har vi också bara halvdag i skolan, ska vara uppe vid sjukhuset på studiebesök hos en sjukgymnast... slutar vid 16. Hoppas kunna hinna med en promenad med Lindis innan bussen mot Gullbranna går vid 19-tiden. Ska ut dit till frissan och fixa hårförlängningen... Min färg börjas dassas av nu med... men får ta å fixa det nästa månad, tänkte göra blonda slingor då, fast i mörkare blond/guld färg. Först får jag se vad jag får för lön i februari. Kan ju hoppas på att man får jobba lite till denna månaden iallafall.
Nä nu ska jag ta en kopp te och se om där är något sevärt på tv!
Tjingeling!

Back in business

Äntligen är datorn hemma igen efter 2 låååånga veckor utan. Men. Hade ju känts mycket bättre om datagubben gjort det han fick betalt för!! Billigt var det inte och allt i datorn är borta, han har installerat ett uråldrigt windows program på engelska dessutom, plus att cd romen fortfarande inte funkar.... Vojne vojne...

Annars då, helgen som var, då kollade vi på let's dance i fredags, jag och min habib, i lördags var vi hemma hos Linda & Joel och hälsade på och i söndags tog vi det bara lugnt. Inte att förglömma att vi fick stopp i avloppet i badrummet både i lördags och i söndags. I söndags fick vi dessutom vänta i 2h innan jouren kom hit och fixade det. Luktade hemskt!
Habib skottar i Höör

Skolan flyter på. Hade den sista redovisningen idag, och på fredag går jag ut! Wohoooo! Ska bli så skönt. Kan knappt fatta det. Nä nu ska jag lägga mig och läsa lite i en bok jag lånat utav Lindis; Tusen strålande solar.

Sov gott!!


Fina blommor

som jag fick av Jesper och Sara i förra veckan pg.a min sjukhusvistelse innan nyår! Så söta=)


På kortvisit i skåne

som sagt. I går (tisdags) gick jag en promenad i snövädret med min kära barndomsvän Terése som numera är tillbaka i Höör. Var länge sedan vi sågs och hade mycket mer att prata om än vi hann med! Vi måste boka in en träffa inom en snar framtid.

Senare på kvällen kom Molly och Marcus och hälsade på. Pappa körde iväg till Lund så vi hade huset för oss själva. Vi lagade ihop klyftpotatis, med kött/veg filé, bearnaisesås och sallad. Gott! Sen satt vi bara och pratade om allt och inget tills klockan närmade sig 23, då paret begav sig hemåt igen.

Skönt att komma iväg, hade vi haft bil hade det blivit oftare. Molly tipsade om en miljöbil som bara drar 0.3 l milen. Hm... de ska köpa en sån, kanske vi med? Snacka om billig i drift. Då kan man köra iväg oftare. Kostar ju skjortan annars att ta tåg när man ska någonstans och även bilen blir dyrt.... suck. Men men nu ska jag snart börja jobba så då får vi mer pengar iallafall än vi haft nu på ett tag. Ska föresten jobba extra imorgon på gruppbostaden där jag jobbade i somras! Money money=)

Nu ska pappa snart köra oss hem till Halmstad igen! Tjingeling!

Long time, no see!

Vår kära dator fick virus igen i jul helgen, så har inte kunnat uppdatera min blogg på ett tag. Den är inne på lagning nu, vet inte när den kommer tillbaka. Just nu är vi nere hos pappa i Höör. Lämnat bilen och ska ta med oss Zorro hem på onsdag. Stannar nere ett par dagar, jag är ändå ledig tills på fredag=) Snart närmar det sig examen! Åååå längtar. På vägen ner körde vi inom Center Syd så att jag kunde få köpa min efterlängtade rosa hood tröja på Gina Tricot=) Stötte på Ninis på vägen in, Janne kom på att hon ju jobbar där på Hallbergs guld. Provade förlovningsringar och tittade på vigselringar. (Ta det lugnt gott folk, det var för skojs skull;)) Man får ju passa på med ett proffs vid sin sida. Så mycket fint! Tänk den dagen.....

Jahapp vad har då hänt sen sist?! Det har ju varit jul. Julafton firades hemma hos mormor och morfar med god mat och mysigt sällskap. Fina julklappar! På juldagens fm träffade jag kära madde, vi tog oss en promenad runt vaxsjön och hade en hel del att prata om=) På kvällen åkte jag till en annan fin vän, carro i Malmö. Där bjöds det på mat och vi hade också en väldans massa att skvallra om!! Synd man ses så sällan. Då carro skulle upp tidigt dagen efter för att jobba tog jag tåget hem vid 24-tiden. En mycket trevlig dag var det med julklappsbyten även här. Annandag jul var jag bara hemma hos fader, hade en del att plugga på sen så åt jag, Lina och fader god middag på kvällen. Den 27 begav jag mig hemåt igen till min habib. Vi åt tacos ihop och bytte julklappar! Fick ett presentkort på Gina Tricot och ett paket från Bodyshop med bodybutter, bodyscrub och duschtvål. Luktar super gott=) Perfekta julklappar.





Den 28-30 var det meningen att jag skulle praktisera mina sista dagar på psyk, men den 28e blev jag dålig, fick riktigt ont i magen under praktikdagens slut så fick åka rullstol (!) ner till akuten. Det togs massa prover, sattes kanyl och allt möjligt men de kunde inte hitta något fel. Det hela slutade med att jag lades in på KAVA under natten. Janne var med mig hela tiden tills de kopplat dropp och jag skulle "sova". Nattens sömn blev inte lång. Det gjorde så ont så det var inte klokt och värktabletterna hjälpte inte mycket. Fick inte dricka heller mer än lite till tabletterna då de skulle ta prover tidigt på morgonen igen och då skulle jag vara fastande. Det visade fortfarande ingenting och när läkarna kom på ronden skickade de ner mig till gyn. Där visade det sig att jag haft en cysta i äggstockarna som spruckit och det var vätskan som blivit som gjorde ont. Men det var helt ofarligt och skulle absorberas efter ett par dagar. Hann precis ut från undersökningsrummet då jag spydde som bara den. Grät och tyckte synd om mig själv när personalen från KAVA kom och skulle köra upp mig igen. Fy f*n säger jag bara!!! Så vill jag inte må igen. Skrevs hem senare på em och som tur är blev det bara bättre och bättre dagarna som gick, men något sthlm över nyår blev det dessvärre inte:(


Fick rosor och choklad av min underbara älskling när jag kom hem!<3


Nyår firades i det lugna hemma hos oss, bara vi två. Klädde upp oss lite för sakens skull. Janne stod för kockandet och lagade till en god middag beståendes av potatisgratäng och lax/kött. Efterätten blev något så enkelt som chokladpudding med vispgrädde och bär/banan. Vi tittade på tv och hade det mysigt bara, sen vid 12 slaget tog vi bilen upp till galgberget där man kan se över hela stan. Var rätt mycket folk där. Skålade i alkoholfi cider (mest för sakens skull) sen körde vi hem och la oss! Det var vårt nyår det.

'

Och i helgen som var, fick jag praktisera igen de dagar jag missat då jag blev sjuk, så nu är praktiken avklarad med. Så skönt. Å är jätte nöjd med mitt omdöme. Har jag tur får jag timmar där med, det verkar inte som om det är så stort behov där just nu men man kan alltid anmäla sitt intresse. Fick föresten vitt te på posten idag från sthlm. Blev så glad=) Tack Heidi & co. Drack det ikväll med lite honung i. *mumma*

Nä nu ska jag snart gå och lägga mig. Känner mig rätt trött nu.

Ha det gott! Stor kram och god fortsättning på det nya året! /Emma


RSS 2.0